Da næsten-hade-dagen blev min yndlings

Jomfru – og hvad så? // Det man ikke snakker om #1

Dette er det første indlæg indenfor kategorien som jeg præsenterede jer for igår; ‘Det man ikke snakker om’ (læs indlægget omkring hvad denne kategori går ud på her)
I første omgang er det seje Patricia der har valgt at fortælle sin historie omkring dét at være 19 år og jomfru. Personligt synes jeg at det er  sejt at hun tør at fortælle dette, jeg har så meget respekt for at hun tør, kan og vil!
Læs med omkring hvad Patrica’s holdning er til at hun er jomfru i en alder af 19 år og hvilke råd hun har til dem der stadigvæk venter på den rigtige:

Skærmbillede 2014-10-12 kl. 15.19.24

”Yo, pas nu på jer selv – og pas på fi!”

Hej, jeg hedder Patricia. Jeg er nitten år, og jeg er jomfru.

– Nej, det er ikke den typiske måde jeg plejer at præsentere mig selv på. Det er sandelig informationer, du måske ikke havde den største interesse i at vide, men nu hvor vi jo er i gang – hvor mange kender du egentlig, der stadig er jomfru?

Når jeg tager til fester er en gæst, der ikke drikker, et sjældent syn. Hvis du er en af dem, der ikke drikker alkohol, er du så blevet spurgt om det enten er fordi du er i bil, på penicillin eller om det er af religiøse årsager? Det er jo helt umuligt at svaret er, at man bare ikke har lyst.

Samme følelse har jeg, når det opdages, at jeg er jomfru. Jeg har valgt at forblive jomfru, fordi jeg gerne vil vente til, at jeg er sammen med en person, hvor det betyder lige så meget for ham som for mig. Jeg er ikke intresseret i at gøre det bare for at gøre det. Jeg tror ikke at sex er den eneste drivkraft for at vedligeholde et forhold. At man slet ikke er fysisk tiltrukket af hinanden er en anden snak, for selvfølgleig skal man da være tiltrukket af hinanden. Det jeg prøver at sige er, at jeg ikke mener, at forholdet primært bør handle om, at have en person man kan være mere fysisk tæt på end andre. Jeg lægger mere vægt på at få et forhold med en, man kan kalde sin bedste ven. Lad det tage sin tid. Tænk på din bedste ven. Var jeres venskab planlagt? Kan du overhoved huske, hvordan I kom til at falde i snak? Muligvis ikke, og det har nok været fordi I havde den rette kemi, jeg mener altså at sex kan man jo have med alle og enhver, men den dér kemi imellem to mennesker kan man ikke tvinge frem, den opstår pludseligt, ligesom med ens bedste ven.
Det er noget vrøvl med de uskrevne regner om, hvornår man bør have sex første gang etc. Gør det, hvis man har lyst. Lad det komme naturligt. Hvorfor har du travlt?
Gennemsnitsalderen er 16 år når det kommer til piger, der mister deres mødom. Nogle mistede den til deres første store kærlighed, andre gjorde det på Roskilde, ja, lige meget hvordan omgivelserne har været vil sex være sex. ”Sex er godt, sex er fedt, sex er sundt (…) og det skal helt sikkert ikke gøre ondt.” synger Natasja i ’Fi er min’. Selvfølgelig er sex vel bedst, hvis det ikke gør ond fysisk, men hvad, der er lige så vigtigt er, at det ikke skal gøre ondt psykisk.

”Han har udnyttet mig, han ville bare i seng med mig! Jeg hader drenge.” Flere af os kender en pige, der har sagt dette – og det har hun sikkert ikke kun sagt én gang. Ja, det er utroligt respektløst at udnytte et andet menneske, men hvis det er sket flere gange, bør man så ikke vende blikket den anden vej og overveje om man ikke selv er er skyldig?

For kort og kontant at fortælle min egen historie, så er jeg kommet ud for at falde for en fyr lidt for hurtigt, for derefter at finde ud af, at det ikke ville gå. Han var nok mere kort interesseret i det ydre end det indre. Men hvorfor faldt jeg så så hurtig for det? Muligvis fordi jeg på daværende tidpunkt aldrig havde fået sådan en anderledes opmærksomhed for en dreng, og tænkte derfor at det han mente var sandt. Jeg vidste jo ikke bedre, og trist nok, troede jeg det på at det man ser i film, svarede en smule til virkeligheden. Selvfølgelig var jeg ked af det, men ud fra oplevelser kommer erfaringer. Oplevelser kan være gode og dårlige, hvilket også vil betyde, at man kan have enten gode eller dårlige erfaringer med i bagagen. Forglem ej, at man kun bliver klogere ud fra sine erfaringer. Nogle af de ting jeg har lært er, at man skal passe på med at være for godtroende og at nogle drenge tænker med andet end hjernen. Men vær’ heller ikke generaliserende og tro at alle mænd er listige – det er kun drenge 😉

Drengene har lyster, og de ved da godt, hvilke piger, der ønsker at få fyldt deres tomme kærlighedsdepoter op. Pas på med ikke at være for naiv, og lad ham forstå, at et nej er et nej. Hvis han ikke kan acceptere dit valg, hvem/hvad er det så egentlig at han er vild med?

Men kvinder kan altså også styres af deres lyster, og det er derfor utroligt vigtigt, at du kender forskellen på at være forelsket og bare, ja, være liderlig. Vi mennesker bliver drevet af belønningssystemet i hjernen, der skal tilfredsstilles, og den følelse af tilfredsstillelse kommer fra signalstoffet dopamin, der giver følelsen af velvære. Dette signalstof udløses når vi spiser, sover, og for ikke at glemme – sex.

Ungdomsårene er årene, der er kendt for at være dem, hvor man skal finde sig selv. Man prøver sig selv af, men bliver muligvis også holdt tilbage for det man egentlig gerne vil. De to S’er er dem der holder de fleste tilbage; selvværd og selvtillid. De to S’er indebærer bl.a. at man tror på sig selv, stoler på sig selv – elsker sig selv som man er. Desværre kan det være svært, og for det meste giver alt det fokus på højt selvværd og selvtillid den modsatte effekt. Jeg bliver så ked af at høre på piger, der hader sig selv både uden på og inden i, og for at indrømme det, har jeg selv været en af dem, og har da dage, hvor det godt kan dukke op igen. Jeg troede, at den eneste måde, hvorpå jeg kunne have det godt med mig selv var, hvis en anden fyldte mine elles tomme depoter, der manglede at blive udfyldt med kærlighed. Selvfølgelig var min tanke derfor, at hvis en fyr viste interesse for mig, om det var på skolen eller i byen, så var det lig med, at jeg endelig var noget værd. Jeg var elskværdig. Jeg var naiv. Det tror jeg også, der, desværre, er mange piger, der også gør. Falder i drengenes fælde, i håb på at få det bedre med sig selv.
Men piger, husk også og tænk på jer selv, før du går i seng med en fyr. Har du selv lyst til det? Nogle piger har desværre lidt for travlt med at finde en kæreste og en at være sammen med. Muligvis bliver man påvirket af en vennekreds, hvor størstedelen enten har eller har haft kæreste(r). Men lige så snart du sammenligner dig med de andre, er det så fordi du egentlig har lyst til det, eller er det for at være en af dem?
Men tænk over det. Er sex det vigtigste? Sex kan du have med hvem som helst, men det er ikke alle du kan knytte et stærkt bånd med. En person du kan dele dine følelser med, en du kan grine med, en du kan græde og komme op og skændes med, men stadig tilgive – en at elske. Hvis det stod for mig, ville jeg da gerne vente med sex til efter ægteskabet. Men den fysiske tiltrækning er også blevet et meget vigtigt fokuspunkt i et parforhold. Hvorfor være sammen med sin partner, hvis man alligevel ikke har sex? Men grunden til, at jeg vil vente til efter ægteskabet er faktisk ikke af religiøse grunde. Jeg siger heller ikke, at jeg kun er interesseret i platonisk kærlighed – ”If u hit it stay commited” Nærmere sagt: jeg er kun interesseret i, at være sammen med en, der elsker mig for mig.
Jeg har følt mig anderledes, og nu føler jeg mig anderledes. Jeg er opmærksom på, at der står anderledes to gange. Det gør der fordi jeg før i tiden var ’være anderledes’ var negativ ladet. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg var den eneste, der hverken havde haft en kæreste, været i seng med en fyr eller bare haft en flirt. Nu har det at være anderledes skiftet pol og blevet positiv. I sidste ende tror jeg også, at følelsen er mere specielt når man gør det sjældent.

Jeg er meget oldschool og foretrækker den langsomme vej ind i et parforhold. Hvad er ideen bag at skynde sig ind i et parforhold. Et par veninder kan da ryste sig på hoved af nærmest forargelse, hvis de hører om et kærestepar, der ikke har haft sex i tre uger. “Hvorfor så være kærester?” Men tænk over det. Hvornår synes man selv man har leveret en god joke?/hvornår går en samtale med en person godt? Når man har planlagt hvornår den skal siges og håber på et positivt respons fra sine kammerater, men det failer, eller når den kommer uden man har tænkt over det.

Lad vær med at gøre det, bare for at gøre det. Hvad jeg har lært er, du ikke skal lade dig styre af det, men lad din mavefornemmelse give dig svaret. Hav selvrespekt! Stå med rank ryg, vær stolt af dit kloge hoved. Det er dét de til sidst gerne vil have. Ikke være naiv.
Hvis du ikke er jomfru – helt i orden. Jeg håber bare for dig, at du nød det.
”Ro på den lille krop, livet er langt og du når det nok – der er ingen grund til at gi’ den op, til den første idiot, der siger du er hot.”
Rent faktisk kan hele mit indlæg skrues ned til tre minutter. Hvis indlægget ikke vækkede din interesse forklares det relativt kort og kontant i Natasjas fantastiske sang ”Fi er min

– Skrevet af: Patricia Jieugang Nguetsop

4

 • Michelle

  Fed kategori 🙂 Jeg er allerede helt vild med den. Er selv 17 år og stadig jomfru, så det var fedt at læse hendes historie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Brohus

   Det er jeg super glad for at høre 🙂 Dejligt at du allerede er vild med kategorien! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B. Andreassen

  Virkelig fedt emne at tage op, og prikken over i’et er, at du skriver helt fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Brohus

   Ja jeg synes også det er et meget interessant emne! 🙂 Har meget respekt for at hun har valgt at skrive om dette! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da næsten-hade-dagen blev min yndlings