Eyebrows-on-fleek tutorial

“Der er sgu da ingen der elsker at træne”

…Udover fanatikerer og andre dedikeret sportsfolk – se, dedikeret er jeg ikke i den forstand at jeg træner kun når jeg har lyst og det heldige er at jeg faktisk er kommet til det punkt hvor jeg (ja, tro det eller ej) elsker at træne. Jeg har længe elsket at løbe, men pga. bøvl med skinnebensbetændelse har det været på standby on/off det sidste lange stykke tid. Jeg har nu fundet ‘måden’ eller ‘formlen’/opskriften, eller hvad man vil kalde det – for en som mig med sarte skinneben.

Jeg har længe måtte nøjes med de helt korte løbeture på max 3 km, og så skulle jeg altså lige tage den med ro de efterfølgende dage.

Men for lidt over en måned siden prøvede jeg en ny taktik. Førhen har jeg været meget fokuseret på tiden i stedet for på kilometerne, altså jeg ville hellere løbe en kortere tur hurtigt, end en lidt længere tur langsomt. Og det er nok dét der har gjort at min skinnebensbetændelse er blevet ved med at dukke op, om og om igen for jo hurtigere jeg løber jo flere ‘stød’ for jeg i skinnebenene og det er med til at mine skinneben fucker helt op (Jeg er jo ikke sikker på dette er rigtig men det er i hvertfald hvad jeg selv har erfaret) Jeg er nu begyndt at løbe længere ture, og det føles godt og jeg nyder det. Selvom jeg må løbe dem langsomt, så kan jeg mærke at mine skinneben kan følge med, samtidig med at jeg får et par kilometer i benene, så det er min plan: Starte ud med lange langsomme ture, der ender ud i at jeg kan øge hastigheden når mine ben vænner sig til stødene.

Jeg ved ikke om det her overhovedet giver nogen form for mening hvis man aldrig har haft skinnebensbetændelse, men nu har i i hvertfald fået et lille indblik i mine tanker og følelser omkring løb. Jeg tror ikke at der er nogle mennesker der bliver født med en træng til at træne og jeg tror slet ikke at der er nogle mennesker der er født med at de elsker at træne, jeg tror det er en vane sag. Når man først kommer ind i cirklen med at løbe, så er det pludselig ikke en sur pligt men en måde man kan stresse af og få ny energi på. Og jeg har været på begge sider – jeg har altid tænkt at folk der træner umuligt kunne elske det, for det var bare så skide hårdt og dét at løbe var bare det værste og en lille løbetur føltes som en evig lidelse der aldrig ville stoppe <- sådan vil det nok føles de første mange gange man træner, men man kommer til et punkt hvor man pludselig oplever at det faktisk er super fedt, og der er jeg nået til nu.

Jeg løber kun løbeture på mindst 5 km nu og her forleden løb jeg en tur på 7,4 km, hvilket er stort for mig og mine skinneben + jeg har i kun marts måned pt. løbet 45 km i alt og dét er også stort for mig og mine skinneben! Det er noget jeg aldrig havde turde håbet på skulle blive muligt for mig og en anden ting jeg går meget op i nu, det er at strække mine ben ud grundigt efter en løbetur – førhen har det bare været noget jeg lige hurtigt har brugt to minutter på, men nu giver jeg mig tid og strækker ud i ca. 7 minutter efter en løbetur og jeg har virkelig fundet ud af hvor sindssygt vigtigt det er at man strækker ud, og det kan næsten sammenlignes med en god omgang træning, når udstrækningen er overstået for man har det meget bedre i kroppen bagefter.

Denne åbenbaring mht. længere ture i langsommere tempo, har virkelig givet mig blod på tanden og derfor ville jeg gerne dele dette med jer, nemlig min interesse i løb, samt nogle inspo billeder der forhåbentlig også kan få jer ud af døren, hvis i ikke allerede elsker at træne!

tumblr_nk9ijaWHPo1t5l2xjo1_500 large-1 large-2 large-3 large-4 large-5 large-6 large-7

large-8 large-9 large-10 large-11

2

 • Jeg elsker også at træne!

  Har selv døjet RIGTIG meget med skinnebensbetændelse. Jeg aner ikke hvordan det stoppede, men jeg har ikke haft det i lang tid nu. Godt tip med at løbe langsommere og længere. Dengang jeg døjede meget dansede jeg meget zumba, hvor det forekommer mange små op der giver stød op igennem benet, så det var måske det det gav mig skinnebensbetændelse.

  http://saraeline.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Ja, jeg er jo ikke sikker på om det er den rigtige metode når man døjer med skinnebensbetændelse – først og fremmest bliver man anbefalet at stoppe al form for sport der overbelaster skinnebenene, men efter jeg er startet op igen på denne måde så har jeg (indtil videre) oplevet positive resultater 😉 Så personligt vil jeg mene at dette er vejen frem, men det kan selvfølgelig også bare være at det blot fungerer mig, meeeen når du snakker om Zumba, så passer det jo egentlig meget godt til min teori :p Hehe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyebrows-on-fleek tutorial