Berlin HAUL

Min motivation – Catching Kayla

Okay, så dette indlæg bliver dedikeret til alle dem som på en eller anden måde, har en interesse i løb. Hvad enten du allerede løber eller gerne vil igang med at løbe, så er dette noget jeg deler med jer, som har en interesse i løb og ja, egentlig også bare jer, som har en interesse i motion generelt.

Jeg elsker at løbe, men jeg må indrømme at man engang imellem kan føle sig lidt tung i røven når der eksempelvis er en ny sæson af Orange Is The New Black på Netflix. Helt ærlig, så vil jeg nogle gange hellere ligge og flade ud, end at løbe en tur på 5 km. Men underligt nok, så formår jeg altid (næsten da) at få møvet røven ud af sofaen og ned i løbeskoene (godt nok ikke røven ned i løbeskoene, but – you get the picture). Men det kan da være svært en gang imellem, det der med at holde sig motiveret. Men efter man har set Catching Kayla, så vil jeg sige at min motivation til at løbe og bare træne, er steget med 110%.

Kort fortalt, så handler nedenstående video om en ung pige, Kayla, der lider af sygdommen MS (Multipel sklerose) men som alligevel har formået at kæmpe sig op og blive en fantastisk løber, til trods for at hun først startede på løb efter sygdommen blev diagnotiseret. Se, jeg vil ikke gøre mig klog på en sygdom som jeg ikke har den store kendskab til, men sådan som jeg forstår det, så er det en sygdom i nervesystemet som gør at kroppens immunforsvar angriber nervesystemet(? ret mig, MEGET gerne hvis jeg tager fejl), det er en meget alvorlig sygdom som der ikke findes en kur for. Det er en livsbekræftende historie om en ung, stærk og sindssyg sej pige, som har formået at få det bedste ud af omstændighederne. Pga. sygdommen, vil hun ikke kunne løbe når hun bliver ældre (højst sandsynligt) og det er både skræmmende at se hvordan hun ikke kan mærke hendes ben når hun løber og dermed må hendes træner bogstavligtalt gribe hende, så snart hun rammer målstregen, da hun kollapser helt sammen, når hun stopper med at løbe. Grunden til at hun kollapser så snart hun stopper med at løbe er, at hun ikke kan mærke sine ben. Varme forstærker hendes MS symptomer, så så snart løbet er ovre, skal hun hurtigst muligt køles ned igen, så hun igen kan komme til at mærke hendes ben.

Så hvis en pige med MS kan formå at løbe og endda vinde(!?) flere løb, når hun ikke engang kan mærke sine egne ben, så kan du også godt løbe de 5 km og prøve (selvom jeg ved at det er svært) at nyde det. Prøv at nyd den smerte som du i det mindste kan mærke. Man skal virkelig værdsætte at man kan bevæge sig! Man skal virkelig værdsætte at man er i stand til at løbe også selvom at det kan være en ren pain in the ass. Så selvom at den smerte man kan føle, virkelig sucks, så er det en sindssyg vigtig og en god ting(!) at man kan mærke smerten. Det er ikke alle der kan løbe, så tag og løb en tur, om det så er 1, 2, 5 eller 10 km, så tag og løb en tur, til ære for dem som ikke kan løbe. Løb en tur for dem.

largeNu vil jeg holde min mund, og håbe på at i (for jeres egen skyld) har 12:52 minutter til at se denne rørende historie om Kayla.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berlin HAUL