Lad denne følelse vare for evigt

Belle Gibson: En svindler uden lige

Jeg ved ikke om i måske allerede har hørt om Belle Gibson. Hun er var en helseguru, der havde overlevet og kureret sig selv for en hjernesvulst. Dette påstod hun at have gjort ved at droppe kemoterapi samt strålebehandling i stedet for benyttede hun sig af alternative behandling samt at omlægge sin livsstil (spise sundt og korrekt). Belle Gibson fik flere hundrede tusinde følgere på de sociale medier og udgav både en kogebog samt en prisvindene app, hun levede i sus og dus og succes pga. hendes mange følgere som støttede og ‘elskede’ hende. Og det er da klart, for det er en stærk og intet mindre mirakuløs samt inspirerende historie for os alle. problemet er bare at hun aldrig har haft en hjernesvulst. Hun har aldrig været syg af kræft. Det hele er pure opspind og grunden bag, er mig en gåde. Jeg har set et interview med hende i 60 minutes, hvor Tyra Brown (som er intervieweren) giver hende tørt på. Det er tydeligt at se, at Tyra Brown virkelig prøver ihærdigt at bevare den høflige facade, men der hersker ingen tvivl om, at hun heller ikke holder sig tilbage, hvad angår spydige kommentarer, hvilket jeg kun kan vende tommelfingeren opad til. Jeg vil klart anbefale, at i selv tjekker interviewet ud her. (bemærk at interviewet er delt op i tre dele, se alle tre dele!)

Belle Gibson, har virkelig bragt mit pis i kog. Jeg vil endda gå så langt og sige at det for længst er kogt over. Jeg er rasende. Og jeg ved, at jeg ikke er den eneste – langt fra! Personer som mig, der faktisk har mistet en mor til en hjernesvulst, føler sig nok endnu mere truffet end en person som aldrig har haft sygdommen så tæt inde på livet. Og for at sige det lige ud: Hvad fanden bilder hun sig ind? Det er en sygdom folk dør af, folk mister deres forældre, børn, søskende og ægtefælle til den slags sygdomme. Det er en sygdom der æder folk op indefra. Det er en sygdom, der forvandler folks kroppe til det uigenkendelige. Det er en sygdom der bogstaveligtalt æder folk op indefra. Og det ved jeg, for jeg har selv set det. Jeg har selv set hvordan en hjernesvulst kan tage livsglæden fra det smukkeste menneske, jeg har set hvordan den fysisk har nedbrudt et menneske, et menneske som jeg elskede, dét menneske, som gav mig livet og dét menneske som jeg savner hver evig eneste dag. den forbandede sygdom tog min mor fra mig, og den situation, er jeg desværre ikke alene om. Så hvad fanden er det for et menneske der føler, at det er okay at opdigte sådan noget? At opdigte, at hun har den sygdom? At opdigte et helt sygdomsforløb der strækker sig over flere år? Hvad får et menneske til at vælge, at lyve om sådan noget? Det værste er nok, at hun har inspireret SÅ mange mennesker, at det halve kunne være nok. Nogle mennesker har muligvis droppet deres kemoterapi pga. hendes mirakelhistorie! Hvilket jeg godt kan forstå. For hvis det har virket for én og man står i en situation hvor man ved, at det kun går én vej, nemlig ned, hvorfor så ikke prøve slev? Hun har inspireret folk, til hvad? Til at give op på deres liv, uden at de var klar over det? Mage til svindler skal man lede længe efter.

Det er selvfølgelig en væsentlig faktor, at have i mente, at der naturligvis må være tale om en psykisk sygdom, det er simpelthen den eneste logiske forklaring på, hvordan et menneske kan opføre sig sådan. I interviewet, nævnes der: Münchhausen-syndromet, som ifølge wikipedia bliver defineret således: “en sygdom, hvor patienten foregiver, overdriver eller skaber symptomer på sygdom for at få opmærksomhed og sympati.” Og mere vil jeg ikke udtale mig om denne psykiske lidelse, da det absolut ikke er et emne jeg kender til. Men meget kunne tyde på, at dette kunne være én af de mange ting, som jeg tror kunne være gal med hende her.

Jeg har set, at folk har forskellige meninger omkring hende. Fælles for alle er dog, at alle er enige om at det er forkert, det som hun har gjort. Forskellen ligger i, at nogle har medlidenhed med hende og andre har ikke. Se, her tilhører jeg den sidste gruppe. Selvom der er tale om psykiske problemer og evt. lidelser, så kan jeg bare ikke have ondt af et menneske der vælger, at misbruge folks tillid på den måde. Jeg kan virkelig ikke finde medlidenheden i min krop, til et menneske som måske har sørget for, at folk som måske  kunne have være reddet, hvis de ikke havde fulgt hendes ‘gode’ råd og droppet ud af deres nuværende behandlinger. Kvinden kan have menneskeliv på samvittigheden og dét i sig selv, burde i mine øjne blive straffet på den ene eller den anden måde. ét er helt sikkert, hun skal have noget hjælp hende her og det kan kun gå for langsomt.

Jeg er normalt et menneske der prøver på, at se på det bedste i mennesker, men hende her, der må jeg virkelig anstrenge mig for blot, at prøve på at se noget som helst godt i hende. Men selv hendes salte tårer i interviewet påvirker mig ikke det mindste, tvært imod. Mit hjerte bløder for de mennesker som er droppet ud af deres behandling pga. hende, mit hjerte bløder for de mennesker der genvandt håbet pga. hende og mit hjerte bløder for den familie, som Belle Gibson ‘blev venner med’ eller med andre ord: som hun udnyttede for at få information om symptomerne på en hjernesvulst, da sønnen i familien rent faktisk lider af kræft i hjernen. Jeg er foruden ord. Nu, altså. For nu, har jeg fået lidt luft, og det hjalp en smule. Men jeg er stadig rasende og frustreret over, at der findes mennesker som hende. Fy for helvede. Jeg har så mange grimme ord, som jeg gerne ville kalde hende, men jeg har ihærdigt prøvet at holde igen, og det håber jeg at man kan fornemme i mit indlæg – det er skam ikke med min gode villige at jeg udelader skældsord såsom: kælling, satanistiske møgsvin, idiot osv. det er blot ren og skær pli overfor læseren, så dette ikke blot blev en komplet mudderkastning at læse.

Nedenstående billede, viser Belle Gibson. Så ved man også hvordan en svindler kan se ud. “Man skal aldrig skue hunden på hårene”.

Belle---Elle24760

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad denne følelse vare for evigt