Fredagens strabadser

Migræne med aura?

I fredags, skete der noget mærkeligt. Noget som jeg kun har prøvet én gang før, men stadigvæk noget som skræmte mig.

Jeg sad fredag aften i min stue sammen med min kæreste og så tv, da jeg pludselig mærker en ekstrem intens smerte i mit hovedet og min første tanke er: “Åh nej, bare det nu ikke er migræne”..

det skal lige siges at for omkring halvandet år siden, der fik jeg et slemt migræneanfald da jeg var i skole, hvor ambulancen blev tilkaldt – ambulancen tog mig dog ikke med på skadestuen men de tjekkede mig og mente at der var tale om et migræneanfald med aura(med aura = synsforstyrrelser, talebesvær og snurren i højrehånd samt tungen – var mine symptomer) og bedte mig om at lave en aftale med egen læge. Så det gjorde jeg. Jeg husker at ambulancefolkene spurgte mig om jeg var på P-piller og det var jeg jo, så de bedte mig om at sige dette til min læge(hvilket jeg synes var underligt da det jo ligesom var min læge der giver mig receptet til mine p-piller) men de gav stærkt udtryk for at det var vigtigt at jeg sagde det til min læge. Så det gjorde jeg også. Min læge havde mistanke om at jeg ikke kunne tåle p-piller og at det dermed var dem der fremkaldte min migræne. Efter migræneanfaldet havde jeg efterfølgende også fået migræne op til flere gange(dog uden aura), og derfor besluttede jeg mig for at stoppe på mine p-piller. Det gik fint, og jeg har ikke haft migræne med aura siden den dag på skolen, lige indtil i fredags..

Så jeg sad dér, i sofaen, med en galoperende hovedpine der blot blev værre og værre. Jeg ved ikke om nogle af jer kender det, men migræne er ikke bare ondt i hovedet, det er en pulserende(i hvert fald for mit vedkommende) smerte, der virkelig tager til og som gør at man ikke kan andet end at koncentrer sig om hvor ondt man har. Jeg sagde til min kæreste at jeg virkelig havde ondt og han holdte om mig, hvilket fik mig til at slappe af i lidt tid.

Jeg tænkte at det var længe siden jeg havde haft så slem migræne og vælger derfor (som den selvudnævnte netdoktor jeg jo er) at google mig lidt frem til info om migræne. Jeg tager mobilen frem, og pludselig har jeg svært ved at stave. Jeg har glemt hvordan fanden jeg staver til ordet migræne og jeg prøver mig frem og mener nok jeg får stavet mig frem til: Mægrane (hvilket ligner mig dårligt), jeg prøver så derefter at google: hoved smerter og da jeg har skrevet dette opdager jeg at jeg blot har skrevet: hovedet hovedet. “Det var sgu da underligt” tænkte jeg, og på uhyggeligvis, lignede det noget jeg havde prøvet før. Jeg begynder så at ville forklare min kæreste at jeg pludselig ikke kan stave til tingene , men da jeg åbnede munden, skete det samme som for halvandet år siden, jeg kunne starte en sætning men jeg kunne ikke afslutte den. Jeg fik talebesvær og kludrede rundt i ordene så det ikke var til at forstå hvad jeg sagde. Jeg gik i panik og gik ned til min far, hvorefter min højre hånd begyndte at snurre – hvilket også var dét der skete for halvandet år siden. Jeg gik igen i panik og begyndte at ryste, så min far bliver nødt til at holde om mig. Vi blev enige om, at hvis det blev ved, så måtte vi tage på skadestuen. Min far fik mig til at tage en dyb indånding og jeg begyndte at slappe af. Efterfølgende havde jeg stadigvæk migræne, men ikke i ligeså slem tilstand og jeg kunne mærke at det var ved at stilne af. Jeg gik derefter op på værelset og sov og så skete der ikke mere ved det.

Næste morgen, kunne jeg godt mærke at mit hovedet var medtaget. Jeg kunne ikke rejse mig særlig hurtigt før det begyndte at dunke og jeg skulle slet ikke tænke på at vende hovedet nedad eller noget i den dur, for så tog smerten til, men det var ikke noget i forhold til den smerte jeg oplevede aften inden.

Jeg har nu fået snakket med min læge og jeg har aftalt at jeg skal derhen i næste uge for at følge op på episoden. Hvis jeg igen får disse symptomer eller oplever smerter, skal jeg ringe for at få en akut tid hos lægen, så nu krydser jeg fingre for at jeg bare har det helt fint og kan have en “dejlig” fredelig uge, uden smerter og hvor jeg kan koncentrere mig om at få afsluttet SRP..

10848243_1505053859768615_1393708231_nJeg har læst mig frem til at migræne med aura, fremkommer mere sjældent hos folk og tit er der tale om et par anfald om året, hvor migræne uden aura ser ud til at fremkomme hyppigere, hvilket jo passer meget godt på min beskrivelse? Men nu skal jeg passe på med at lege netdoktor… Det gør jeg sgu alt for tit.. Damn you Google

Er der nogle af jer der har lidt/lider af migræne eller har prøvet samme form for anfald? Enten med eller uden aura?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagens strabadser