Summer nails

Sorg og død – et tabu?

Mit indlæg ’et liv uden mor’ skabte stor opmærksomhed (i hvert fald større end hvad jeg troede) og det er jeg selvfølgelig glad for. Indlægget er blevet delt af både andre bloggere, facebook brugere og ‘Børn, unge og sorg’ – hver en deling og kommentar, er mig en stor ære, men jeg vil blot gerne lige slå fast hvad mit formål med det indlæg var.

Formålet var først og fremmest at få fortalt min egen historie, ikke i form af medlidenhedsblikke fra fremmede, men mere i håb om at andre derude som gik/går igennem det samme, kan finde trøst i min historie og bruge den positiv – f.eks. mht. At trods min mors sygdom, så ser jeg stadigvæk tilbage med min barndom med et smil. Og dét med at livet vil smile til en igen, selvom det hele ser kul sort ud når sorgen står på.

At miste min mor er det værste jeg nogensinde har været udsat for og jeg savner hende stadigvæk hver dag. Det der er forfærdeligt ved min historie, er at min historie er blot én ud af flere tusinde. Der er så mange børn og unge der har mistet deres mor og far og derfor vil jeg gerne sætte fokus på at det ikke er min historie der tæller, jeg er blot én af de tusinde der står frem og lukker offentligheden ind i de tanker som en lille pige og nuværende ung ‘voksen’ går igennem når man mister sin mor. Selvfølgelig er det forskelligt fra person til person hvordan man tackler sådan en situation, men ud fra mange af jeres kommentarere, ser det ud til at jeg ikke er helt alene om de tanker jeg har gjort mig og det varmer mit hjerte at vide at jeg ikke er alene.

Jeg tror det giver os mennesker en form for tryghed at vide at man ikke er alene. At man ved at andre mennesker også har følt eller føler det samme som en selv, gør at man ligesom tænker: “Okay, så det er altså helt normalt at jeg har det sådan” fordi man kan se at andre har det på præcis samme måde.

En anden ting der også var grunden til at jeg offentliggjorde min historie, var at jeg går stærkt ind for at sorg og død ikke skal være et tabu! Død og sorg er desværre ret tabubelagt, men jeg tror det er ekstrem vigtigt at dele sine tanker med andre, om det så er med en veninde, søster, psykolog, far/mor – you name it.
Prinicippet i at man kan lufte sine tanker for et andet (eller mange) menneske(r), tror jeg giver os meget som mennesker.
Sorg og død er en kæmpe del af vores alle sammens liv og før eller siden er det et emne vi skal forholde os til, så hvorfor skal det emne være tabubelagt? Selvfølgelig er det ikke det mest tabubelagte emne jeg kan komme på, men det er mere tabubelagt end hvad godt er. Vi kan desværre ikke lukke øjnene for døden selvom vi måske gerne ville, men faktum er at der er mennesker der dør hver eneste dag, familie, venner, kærester, børn – der er så utrolig mange skæbner i denne verden og i mine øjne er det vigtigt at vi mennesker kan stå sammen og støtte hinanden når døden banker på døren.

Så derfor vil jeg også sige tusinde tak for alle jeres flotte ord! Det betyder uendeligt meget for mig at i har taget så godt i mod mig og min historie. Og det har givet mig blod på tanden, i forhold til at lave flere indlæg af den slags for jeg tror på at sammen kan vi gøre en forskel. Og jeg kan ikke være med til at gøre emnet mindre tabubelagt, uden jeres hjælp!

So let’s make a difference!

/Kathrine

IMG_7557.JPG

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Summer nails